WESCO AG bedrijfsinformatie

WESCO AG kondigt strategische herstructurering en verandering in topmanagement bij berbel aan
WESCO AG bedrijfsinformatie

Wettingen/Rheine, 24 augustus 2023 - berbel Ablufttechnik GmbH, een volledige dochteronderneming van het Zwitserse bedrijf WESCO AG, ondergaat een strategische herstructurering op topmanagementniveau. Dit is gerelateerd aan de reorganisatie, die onlangs door berbel is gecommuniceerd.  Beat Ernst, eigenaar van WESCO AG, zegt het volgende: "De huidige economische situatie van berbel heeft ons ertoe aangezet de bedrijfsstrategie van berbel te herstructureren. Na zorgvuldige overweging heeft de Raad van Bestuur besloten dat de strategische veranderingen een verandering in het topmanagement vereisen. Om deze reden verlaat de huidige Managing Director van berbel, Karl von Bodelschwingh, het bedrijf. Ik wil Karl von Bodelschwingh, die tijdens zijn tijd als CEO een belangrijke bijdrage heeft geleverd, bedanken voor zijn werk en toewijding.”


Ad interim zal het bedrijf met onmiddellijke ingang worden geleid door Patrick W. Jung en de vorige CFO Andreas Wolfsholz. Patrick W. Jung, Dr. sc. techn., heeft jarenlange ervaring als CEO, divisiemanager en als projectmanager bij verschillende industriële bedrijven in Duitsland en het buitenland. Hij zal nauw samenwerken met het berbel managementteam, bestaande uit Markus Wegmann, General Sales Manager, en Stefan Üffing, Head of Development. ” 
"We willen de jarenlange ervaring en technische knowhow uit de industriële afzuigtechniek in toenemende mate delen en gezamenlijk inzetten. Ook is het belangrijk ervoor te zorgen dat de overgang zo soepel mogelijk verloopt. Graag wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om de medewerkers, klanten en zakenpartners te bedanken voor hun jarenlange vertrouwen. We zijn op de goede weg om het succes van berbel op de lange termijn te garanderen," benadrukt Beat Ernst.