RED DOT DESIGN AWARD 2015

Dubbele onderscheiding voor berbel
RED DOT DESIGN AWARD 2015

Rheine, 31-03-2015 - Twee beroemde designprijzen gaan dit jaar tegelijk naar Rheine. Zowel de onlangs op de IMM in Keulen voorgestelde plafondkap met liftsysteem Skyline Edge, als de hoofdvrije kap Glassline werden onlangs met het Red Dot Label ‘winner 2015’ onderscheiden. Het design van beide prijswinnaars komt van het Keulse designbureau Studio Ambrozus, waar berbel al enige jaren succesvol mee samenwerkt.

De plafondkap met liftsysteem Skyline Edge en de hoofdvrije kap Glassline van berbel overtuigden de 38-koppige jury van de Red Dot Award: Product Design 2015. Met beide ingediende producten bewees berbel Ablufttechnik GmbH excellentie in design. De Red Dot is de belangrijkste prijs voor productdesign, die dit jaar al 60 jaar bestaat. De internationale deskundigen discussieerden en beoordeelden ieder van de 4.928 inzendingen uit 56 landen. Maar alleen designs die met kwaliteit en innovatie overtuigen, krijgen van de jury een prijs. De plafondkap met liftsysteem Skyline Edge en de hoofdvrije kap Glassline van de fabrikant berbel konden de jury overtuigen en kregen verdiend het begeerde Red Dot kwaliteitszegel.

De Red Dot is internationaal en brancheoverstijgend erkend als onderscheiding voor hoge designkwaliteit. Alleen producten die met kop en schouders boven vergelijkbare producten uitsteken qua design, krijgen het begeerde kwaliteitszegel van de internationale Red Dot jury. De onderscheiden Skyline Edge is een nieuwe uitvoering van de plafondkap met lift in zijn meermaals onderscheiden oude vorm met bewezen staat van dienst, die al vier jaar geleden de keukenmarkt veranderde. Met een vernieuwd design, innovatieve technische snufjes en talrijke variaties biedt de nieuwe generatie net ietsje meer, het wow-effect. Het rechtlijnige design van de Skyline Edge past perfect bij de eisen die klanten aan moderne keukens stellen in het hoogste keukensegment en spreekt vooral vrienden van de greeploze designs aan.

Voor een harmonieuze en sfeervolle stemming zorgen de instelbare lichttemperatuur van de led-kookveldverlichting van de Skyline Edge en de optionele met glas verfijnde plafondplaat met moodlight.  Samen met de apart schakelbare effectverlichting, die bij de Skyline Edge als een smalle band rondom loopt, is de nieuwe kap tegelijkertijd ook een wonder van licht voor de keuken. Wie in het verleden voor een Skyline gekozen heeft met alleen recirculatiebedrijf, kan met de nieuwe generatie ook een plafondkap met lift met EcoSwitch krijgen. Dit is een functie om de voordelen van recirculatie en luchtafvoer met elkaar in één kap te combineren. De revolutionaire, voor een patent aangemelde JetStream-technologie van berbel maakt dit mogelijk.

Een speciale plafondconstructie laat de Skyline Edge van berbel na het koken volledig in het plafond verdwijnen. Zichtbaar blijft slechts de rondom lopende, niet-verblindende led-kookveldverlichting. De berbel plafondkap met liftsysteem Skyline Edge is dus in iedere situatie een blikvanger voor de keuken. Ook de hoofdvrije kap Glassline van berbel mag in de keuken gezien worden. Hoofdvrije kappen zijn momenteel erg populair. De Glassline van berbel voldoet aan het nieuwe ideaal van een zachte vormgeving met gebogen frontglas. Het heldere design van de kap wordt benadrukt door het geïntegreerde bedieningsveld dat bij eerste aanraking zichtbaar wordt en door een band van RVS waardoor de afvoersleuf er langer uitziet en harmonieus in de welving van de kap opgaat. Om de glazen voorkant van de hoofdvrije kap vrij van condens te houden, is deze met een voor een patent aangemelde BackFlow-technologie van berbel uitgerust.

‘De dubbele onderscheiding is voor ons ook een dubbele aanleiding tot feestvreugde. De Red Dot Award is de belangrijkste onderscheiding op het gebied van productdesign en is internationaal hoog in aanzien. We zijn er trots op dat de jury dit jaar twee producten van ons onderscheiden heeft. Dat laat zien dat berbel afzuigkappen niet alleen technisch op het hoogste niveau staan, maar ook qua design de eisen van de klanten overtreffen,’ verklaart directeur Peter Ahlmer.