berbel Downline Infinity wint Kitchen Innovation AWARD 2022

Best of the best in de categorie grote elektrische apparatuur
berbel Downline Infinity wint Kitchen Innovation AWARD 2022

Functionaliteit, bedieningsgemak, innovatie, productvoordeel en design - de nieuwste inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging van berbel, de Downline Infinity, heeft in twee selectierondes zowel de vakjury als de consument op al deze punten overtuigd en is daardoor bekroond met de hoogste waardering en erkenning: De Kitchen Innovation Award 2022 Best of Best in de categorie Grote elektrische apparatuur. Ook dit jaar hebben consumenten via deze Kitchen Innovation Award hun populairste producten uit de keuken bepaald. Initiatiefnemer LifeCare looft de succesvolle productinnovaties, die zich richten op de wensen en behoeften van individuele consumenten en de samenleving in het algemeen én producten die inspireren met bovengemiddelde prestaties. De onderscheidde berbel Downline Infinity is afgelopen september gelanceerd en is onlangs ook bekroond met de Iconic Award 2022 – Innovative Interior Best of Best. berbel is dan ook verheugd met deze tweede onderscheiding. De uitreiking vindt digitaal plaats op 11 maart 2022.

Technologische innovatie van het hoogste niveau, het gebruik van de beste materialen, een technisch geavanceerd product en ‘Made in Germany’: dit zijn de perfecte ingrediënten voor een bijzonder product, de Downline Infinity, en een bijzondere prijs. Als je je aan het fornuis wilt uitleven, heb je daarvoor veel ruimte nodig. “Onze innovatieve inductiekookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem zorgt voor een bijna onbegrensd kookplezier door de unieke afmeting van 900 mm breedte x 550 mm diepte en door de intuïtieve bediening”, benadrukt hoofd verkoop Markus Wegmann en voegt daaraan toe: “De Infinity is ideaal voor het gebruik van grote pannen. Koken met draaiknoppen, die stevig in de hand liggen en een hoogwaardig bedieningsmechanisme hebben, is prettig en nodigt uit om aan het fornuis te koken.” De Downline Infinity biedt een modern en elegant design, dat de keuken opwaardeert en deze tot een echte blikvanger maakt. De strakke lijnen en het subtiele oppervlak passen perfect in elk keukenontwerp en zijn ideaal voor inbouw in het kookeiland.


De Downline Infinity is uitgerust met een krachtig en energiezuinig ventilatieconcept. Eén enkele ventilator en een aerodynamische afscheidingsunit zorgen voor constante zuigkracht – natuurlijk met behulp van het revolutionaire berbel principe. Via het instroomrooster met schuin geplaatste geleiders worden kookgeuren en -dampen betrouwbaar afgezogen: gepatenteerde techniek op het hoogste niveau.


berbel Ablufttechnik GmbH is een internationaal opererende onderneming met hoofdvestiging in Rheine, die sinds 2001 afzuigkappen, kookplaatafzuigingen en kookplaten ontwikkelt, produceert en op de markt brengt. In de keukenbranche is berbel een gevestigde naam door het gepatenteerde berbel principe: de berbel kookafzuigingen gebruiken de centrifugale kracht om vet af te scheiden, zodat er geen vetfilter nodig is. Dit zorgt voor een zeer efficiënte afzuiging en een continu hoge mate van vetafscheiding ten opzichte van traditionele systemen met vetfilters. Geen storend geluid, geen verlies aan zuigkracht en zeer eenvoudig te reinigen: openklappen, uitvegen – schoon. Innovatieve techniek, hoogwaardige materialen, eigen onderzoek, uitgebreide kwaliteitscontroles en creatief design staan garant voor het berbel motto “Made in Germany”. Design dat fascineert én inspireert.