BERBEL MAAKT NIEUWE VERKOOPSTRUCTUREN BEKEND

Speciaalzaken blijven belangrijkste partner bij de marketing van berbel producten
BERBEL MAAKT NIEUWE VERKOOPSTRUCTUREN BEKEND

Rheine, 26-02-2016 - Bij de verkoop van hoogwaardige afzuigkappen zet berbel Ablufttechnik GmbH van begin af aan op samenwerking met speciaalzaken. Alle berbel producten worden via de keukenspeciaalzaak verkocht. De afgelopen jaren heeft het bedrijf een vast afzetgebied opgebouwd en kon daarmee zijn afzet permanent verhogen. De vertrouwelijke samenwerking met partners van speciaalzaken staat bij berbel op de eerste plaats. Want een idee alleen is niet voldoende. Alleen met sterke partners is het mogelijk dit idee ook een naam te geven en met succes op de markt te brengen.

Om de relaties met de speciaalzaken verder te versterken en de samenwerking te optimaliseren, breidt berbel Ablufttechnik GmbH zijn verkoopstructuren verder uit. Vanaf 01-03-2016 zijn er drie verkoopleiders voor de gebieden Noord-, Midden- en Zuidduitsland. Daarbij neemt Torben Loss het gebied noord, Zoran Cikes het midden en Guido Wöhrlin het gebied zuid. Alledrie zijn ze al jarenlang als vertegenwoordigers voor berbel actief. Samen met hun buitendienstteams zullen ze de berbel-klanten persoonlijk over effectieve afzuigkappen adviseren en hen helpen. ‘De speciaalzaak geeft gekwalificeerd advies, optimale service en is daarom onze waardevolste partner bij de marketing van onze hoogwaardige producten. Deze centrale peiler zal berbel altijd met de hoogste motivatie ondersteunen om de gemeenschappelijke successen te vergroten’, aldus Torben Loss.

Voor een optimale opvang ook na de koop zorgt de verkoopbinnendienst, waar Matthias Pieper de leiding per direct op zich neemt. ‘De taak van onze verkoopbinnendienst is vooral de speciaalzaken steeds met deskundige raad en technische hulp terzijde te staan en opdrachten snel en simpel af te wikkelen. Samen met onze buitendienst zijn we het eerste aanspreekpunt voor onze klanten’, aldus Pieper.

Maar niet alleen op dat front overtuigt het bedrijf de klanten van berbel producten. Sinds kort kunnen speciaalzaken in de berbel academie de wereld van berbel nog beter leren kennen. Behalve uitgebreide productscholingen krijgen de deelnemers ook een kijkje achter de schermen bij de fabrikant van de afzuigkappen en kunnen de handgemaakte productie van het bedrijf live meemaken. Want bij berbel worden alle producten in de vestiging in Rheine ontwikkeld, gecontroleerd, gemonteerd, verpakt en van daaruit wereldwijd geëxporteerd. Voor de speciaalzaken is de berbel Academie een kans om hun deskundigheid en hun advieskwaliteit te versterken, terwijl voor berbel Ablufttechnik GmbH dit het ideale platform voor een directe uitwisseling met klanten is. Daniel Bischoff, leider van de berbel Academie is ervan overtuigd dat in de berbel Academie deelnemers niet alleen eigenschappen en voordelen van de producten beter leren kennen, maar ook enthousiast kunnen raken over het hele bedrijf en het merk berbel.’

Peter Ahlmer, directeur van berbel Ablufttechnik GmbH is er zeker van: ‘Met deze structuren zijn we goed opgesteld om onze partners van de speciaalzaken intensief en uitgebreid te informeren. We zullen ook in de toekomst op de deskundigheid van de speciaalzaken bouwen. Want met hen kunnen en willen we onze producten op de markt brengen om zo onze nagestreefde marktpositie te bereiken.’