Condensvrije oppervlakken dankzij BackFlow-technologie

Als ventilatiespecialist biedt berbel topkwaliteit, design dat vele prijzen heeft gewonnen en innovatieve technologieën. Eén van deze technologieën staat voor maximale efficiëntie bij het opvangen van kookdampen en zorgt met behulp van een gecontroleerde luchtstroom voor condensvrije decorglasplaten: de gepatenteerde BackFlow-technologie.

<text-small>Hoe werkt de BackFlow-technologie?</text-small>

Hoe werkt de BackFlow-technologie?


De berbel BackFlow-technologie voert dampen af met behulp van lucht. 

Een secundaire luchtstroom wordt uitgestoten via onopvallende ventilatieopeningen, die kook- en bakdampen met behulp van gecontroleerde luchtstromen actief naar het afzuig- en centrifugale afscheidingssysteem voeren. Dit systeem zorgt voor een uiterst efficiënte afzuiging.

Dit resulteert in een optimale afzuiging van opstijgende kook- en bakluchtjes, minder condensatie op de decorglasplaten en een effectieve luchtzuivering bij hoofdvrije kappen, wandkappen, eilandkappen en inbouwkappen.

Hieronder leggen wij welke voordelen de BackFlow-technologie van berbel biedt bij de verschillende typen afzuigkap: 

Hoofdvrije kappen
Als warme stoom in aanraking komt met een koude, schuine decorplaat kan dat leiden tot lelijke condensvorming of druppels. De BackFlow-technologie voorkomt dit door de decorplaat van onder naar boven te ventileren. Daarbij wordt een deel van de luchtstroom aan de achterzijde van de hoofdvrije kap teruggeleid en over de glasplaat gevoerd. Dit secundair ventilatiesysteem op basis van luchtcirculatie vermindert de kans op condensvorming op de decorplaat.


Wandkappen
Bij deze kappen wordt aan de zijkanten en aan de voorkant een zwakke luchtstroom geproduceerd. De opstijgende kookdampen worden op deze manier naar het afzuiggedeelte in het midden geleid. Dit garandeert een optimale afzuiging van kook- en bakdampen.


Eilandkappen
Uiterst effectief is het gebruik van de gepatenteerde BackFlow-technologie bij eilandkappen. Doordat deze vrij staan kunnen kook- en bakdampen de hele kap bedekken.  Een zwakke luchtstroom van de zijkanten leidt de opstijgende kook- en bakdampen gericht naar het centrale afzuiggedeelte. Op deze manier wordt bereikt dat kook- en bakdampen ook aan de uiterste randen optimaal worden afgezogen.


Inbouwkappen
De BackFlow-technologie zorgt bij inbouwkappen voor een heel betrouwbare afzuiging. Daarbij wordt een deel van de luchtstroom aan de achterzijde van de inbouwkap teruggeleid naar het afzuiggedeelte aan de voorzijde. Zelfs in een kleine ruimte werkt de luchtzuivering dus uiterst efficiënt.