berbel biedt keukenstudio’s onderscheidend afzuigconcept

Filtervrij principe - luchtreiniging met de kracht van de centrifuge
berbel biedt keukenstudio’s onderscheidend afzuigconcept

Perfectie leveren in ontwerp, realisatie en service, dat is de drijfveer van keukenstudio’s. Het begint allemaal bij het - samen met de klant - op zoek gaan naar de beste combinatie van functionaliteit en design in de keuken. Met dit als uitgangspunt zijn de berbel kookafzuigingen een onmisbaar product in de collectievoering. De afzuigkappen van het Duitse bedrijf voldoen aan de strengste veiligheidsnormen, worden met de hand geassembleerd, waarbij uitsluitend hoogwaardige materialen worden gebruikt, en zijn meerdere malen onderscheiden met design awards. Maar bovenal biedt het keukenstudio‘s een onderscheidend en effectief afzuigconcept met jarenlange voordelen voor de eindgebruiker; het filtervrije berbel principe is de basis van alle kookafzuigingen, waarbij de lucht gereinigd wordt met de kracht van de centrifuge. Het resultaat is een permanent hoge en constante vetafscheiding. Hierdoor is de afzuigkap kinderlijk eenvoudig schoon te maken, behoudt deze jarenlang zijn vermogen, blijft de kap fluisterstil werken, is de afzuiging brandveilig en zijn er geen extra vervangingskosten voor de consument in de toekomst.


De Duitse specialist in ventilatietechniek, berbel Ablufttechnik GmbH, is net over de grens in Rheine gevestigd. In de eigen fabriek worden alle onderdelen met de hand vervaardigd tot een berbel afzuigkap; ‘Made in Germany’. Sinds 2001 ontwikkelt, produceert en verkoopt het internationaal opererende bedrijf diverse modellen afzuigkappen, kookplaatafzuigingen en kookplaten.


berbel maakt geen gebruik van vetfilters

Iedereen is het erover eens: een goede filtering van vetten en oliën uit de lucht is tijdens het koken essentieel. Zonder afzuigkap ontstaat er een laag vetstoffen op alle oppervlakken, wat een probleem vormt voor de esthetiek, de hygiëne, de schoonmaak en het onderhoud.Vetfilters lossen dit probleem ten dele op voor een relatief korte duur, doordat deze na verloop van tijd verzadigd raken met diverse neven gevolgen van dien. Door de lucht in de keuken te reinigen met het filtervrije berbel principe zijn deze neven gevolgen niet aan de orde en geniet de klant jarenlang van de afzuigkap, alsof deze net nieuw is.


Hoe werkt het filtervrije principe?

Het uitgangspunt is de zuigkracht. De kookdampen, die uit lucht, water en vet bestaan, worden door een smalle en effectieve sleuf in het binnenste van de afzuigkap gezogen. Aan de ingang van de afzuigkap komt er een tweede aspect bij: snelheid. Samen versnellen kracht en snelheid de kookdampen. Binnenin de afzuigkap wordt alles tweevoudig door een bocht omgeleid. Daarbij ontstaat de centrifugale kracht, net als in een slacentrifuge. Vetten en oliën worden gescheiden en de lucht kan ongeremd verder stromen. Een geïntegreerde restafscheider, de zogenaamde Capillar trap, verwijdert nog eens de laatste overgebleven vetdeeltjes en vangt deze op. De vetten en oliën worden opgevangen in een opvangschaal, die na het openklappen van de kap eenvoudig gereinigd kan worden met een doekje of in de vaatwasser.


De voordelen op een rij

Door de lucht te reinigen met de kracht van centrifuge ontstaat er een duurzame hoge vetafscheiding tot wel 97%. De gebruiker heeft geen last meer van storende en vermogen remmende vetfilters, die in de loop van de tijd verzadigd raken. Daardoor zijn berbel kookafzuigingen blijvend stiller, duurzamer, brandveilig en eenvoudig te reinigen; openklappen, opvangschaal uitvegen en schoon! Ook zijn er geen onderdelen in de kookafzuiging, die in de loop van de tijd vervangen moeten worden om de werking te blijven garanderen. Met een berbel kookafzuiging is de klant jarenlang zorgeloos en geen extra kosten kwijt.


Uniek: compleet onderhoudsvrij permalyt® recirculatiefilter

Over een zorgeloos product gesproken, naast het gepatenteerde filtervrije berbel principe en het berbel recirculatiefilter, dat voor een unieke binding van geurtjes zorgt en met zijn grote oppervlak en de 4 kg actiefkool een geurbinding tot 97% bereikt, biedt berbel sinds kort het eerste recirculatiefiltersysteem dat zichzelf regenereert, oftewel het reinigt zichzelf weer als nieuw, kookbeurt na kookbeurt. Dit zogeheten permalyt® filter bestaat uit een - tot nu toe in de keukentechniek uniek - speciaal actiefkoolfilterblok en niet uit het veel gebruikte granulaat. Dit zelfreinigende filtersysteem is daardoor compleet onderhoudsvrij en gecertificeerd door TÜV Rheinland.


Er valt nog meer te ontdekken

Dat berbel naam maakt met nieuwe technologieën voor de keuken is met bovenstaande al bewezen, maar er valt nog meer te ontdekken. Een voorbeeld is de geoctrooieerde BackFlow technologie. Bij hoofdvrije afzuigkappen kunnen door het samenkomen van hete waterdamp met het koude decorglas condens en zelfs druppels ontstaan. De BackFlow-technologie voorkomt dit door een secundaire ventilatie; een deel van de lucht aan de achterkant van de hoofdvrije kap wordt teruggeleid en weer over het front heengeleid. Door deze kringloop van secundaire beluchting blijft het decorvlak steeds condensvrij. Een andere vondst is dat er bij de inductiekookplaten met geïntegreerde afzuiging, de Downline collectie, geen vocht achterblijft in het meubel, doordat het filtervrije berbel principe alleen droge schone lucht achterlaat. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de EcoSwitch; met één druk omschakelen van afvoermodus in de zomer naar recirculatiemodus in de winter.


berbel service

Naast bovenstaande onderscheidende technologieën en een zeer breed aanbod kookafzuigingen, zoals inductiekookplaten met geïntegreerde afzuiging, hoofdvrije kappen, inbouwkappen, tafelkappen met lift, eilandkappen, wandkappen en een panorama inductiekookplaat met geïntegreerde afzuigkapbediening, biedt berbel ook een breed scala aan ondersteunende service. Nederlandssprekend technisch support is elke dag direct bereikbaar, berbel heeft een eigen servicedienst en communicatie naar de consument vindt dezelfde dag nog plaats. Ter ondersteuning van de montage zijn er verscheidene video’s voorhanden en op alle apparatuur wordt 5 jaar volledige garantie gegeven. Regelmatige producttrainingen en marketingondersteuning ronden de serviceportefeuille af.


Contact voor verdere kennismaking

Voor wie nieuwsgierig is geworden naar berbel producten en meer wil weten over wat berbel kan betekenen voor zijn/haar keukenstudio, kan rechtstreeks contact opnemen via berbel.nl/contact