FUNCTIONEEL PRINCIPE

berbel is de specialist voor afzuigkappen
FUNCTIONEEL PRINCIPE

Rheine, juli 2018 - Achter het succes van het bedrijf steekt vooral het berbel principe. Maar wat is dat precies?Keukens zijn levensruimtes. berbel afzuigkappen maken deze alledaagse oases nog aangenamer. Sinds de oprichting in het jaar 2001 heeft berbel de functie van de afzuigkap revolutionair veranderd. Met eigen onderzoek, innovatieve ideeën en een flinke portie hartstocht heeft berbel nieuwe kwaliteitsmaatstaven gezet. Het bedrijf volgt het motto ‘Goede dingen nóg beter maken’ en scoort met innovaties.  
 

Afzuigkappen zijn onderdeel van het plan
Bij de planning van een nieuwe keuken wordt over de afzuigkap vaak pas op het allerlaatst gedacht. En dat terwijl goede luchtafvoer juist zo belangrijk is voor de keuken. De trend tot versmelting van woonruimte met keuken vereist een luchtafvoer die ofwel onzichtbaar is, of een bewust gekozen designelement van de keuken wordt. Verder moet de afzuigkap zijn werk goed doen, door vetten volledig op te nemen en te filteren en dat het liefst geruisloos.
 

De bij het koken ontstane kookluchten bestaan uit lucht, water en vet. Zonder een krachtige afzuigkap slaan deze luchten op alle oppervlakken neer en zetten zich vast. Met een berbel afzuigkap blijft de keuken schoon, omdat de geoctrooieerde berbel technologie  de kook- en bakluchten efficiënt en betrouwbaar opneemt. Behalve technische innovaties zijn duurzame materialen en een modern, tijdloos design onderscheidend voor een berbel afzuigkap.
 

Het berbel principe vat dit allemaal samen.
Het is de ingenieurs van berbel gelukt anders over luchtreiniging na te denken en een nieuwe generatie afzuigkappen te ontwikkelen. Het is het zogenaamde berbel principe dat het verschil uitmaakt. Het idee daarachter is simpel, het resultaat verbluffend effectief. berbel afzuigkappen zien af van gebruikelijke vetfilters, die in de regel de luchtstroom onderbreken en na intensief gebruik snel verstopt raken. Bij berbel afzuigkappen worden de kookluchten krachtig en uiterst effectief aangezogen, direct na binnentreden van de kooklucht versneld en meermaals om een bocht geleid. Met de natuurkundige kracht van de centrifuge worden de bij het koken ontstaande vetdeeltjes uit de lucht geslingerd, afgescheiden en in een RVS schaal opgevangen. 
 

Na het koken is de afvoerkap simpel schoon te maken, gewoon de schaal even afvegen en de onderdelen kunnen ook in de vaatwasser. Het gebruik van dit natuurkundige principe blijft ook na veel kookprocessen even krachtig werken in de afzuigkap. De lucht kan ongehinderd verderstromen, omdat die niet door een vetfilter wordt opgehouden. Het berbel principe is van de natuur afgeleid, overtuigt met zijn logica voor schone lucht in de keuken.