Het berbel designteam

in gesprek over de ontstaansgeschiedenis van Downline Infinity
Het berbel designteam

Rheine, 17 september 2022 – berbel Ablufttechnik GmbH, de afzuigkapspecialist uit Rheine in Westfalen, heeft dit jaar vier prestigieuze onderscheidingen ontvangen voor uitmuntend design. Het proces van het maken van een product is een lange weg, die in teamverband wordt afgelegd. Een gedachte wordt een idee – een kookafzuiging wordt een stijlelement voor de keuken. In een interview lichten Stefan  Ambrozus, ontwerper van Studio Ambrozus, en berbel directeur Karl von Bodelschwingh de ontwikkeling van de Downline Infinity toe.


“We verzamelen veel indrukken. In welke richting ontwikkelt de samenleving zich? Wat kenmerkt hedendaags design? Ook hier speelt technologie een belangrijke rol, omdat productontwikkeling altijd in de context van hedendaagse technologie staat. We kijken dan naar de vraag hoe technische mogelijkheden verder ontwikkeld kunnen worden en kunnen worden toegepast voor serieproductie van betaalbare producten,“ aldus ontwerper Stefan Ambrozus, die het ontwikkelingsproces van innovatieve productideeën beschrijft.


“De basis voor een innovatief product is altijd een goed begrip van de klant. Daarom zijn we eenvoudig begonnen met luisteren. We hebben onze klanten, dealers, maar ook sterrenkoks of onze  samenwerkingspartners gesproken en gevraagd: Wat wensen jullie? Hoe zouden jullie het willen hebben? Daarbij stond het bieden van meer vrijheden aan de kok centraal,“ aldus Karl von Bodelschwingh over de ontwikkeling van de Downline Infinity inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging.

Het volledige interview kunt u lezen op berbel.de/service/publication