GERMANY AT ITS BEST: NOORDRIJN-WESTFALEN - BERBEL BEHOORT TOT DE BESTEN

De deelstaat Noordrijn-Westfalen verleent berbel Ablufttechnik GmbH een prijs voor de ‘Innovatieve afzuigkappen’.
GERMANY AT ITS BEST: NOORDRIJN-WESTFALEN - BERBEL BEHOORT TOT DE BESTEN

Rheine, 05-02-2016 - Met de internationale standplaatsmarketing ‘Germany at its best: Noordrijn-Westfalen’ maakt de deelstaat reclame voor zichzelf als vestigingsplaats met topprestaties op het gebied van economie, wetenschap, cultuur en sport. De organisatie achter de standplaatscampagne is NRW.INVEST, de maatschappij ter bevordering van de bedrijvigheid van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Met deze campagne wil NRW.INVEST de veelzijdigheid van de gevestigde topbedrijven authentiek presenteren. Tegelijkertijd probeert de deelstaat buitenlandse investeerders aan te lokken op het internationale niveau.

Tot de beste prestaties en het deel van de campagne in de regio Münsterland behoort naast Wiesmann GmbH uit Dülmen, de Kleffmann Group uit Lüdinghausen, Saertex GmbH & Co. KG uit Saerbeck ook berbel Ablufttechnik GmbH uit Rheine. Door de deelstaat Noordrijn-Westfalen werd berbel voor ‘Innovatieve afzuigkappen’ in de categorie technologie/innovatie onderscheiden.

Het bedrijf zet nieuwe kwaliteitsstandaards in de functionaliteit en het design van afzuigkappen. Innovatieve techniek, hoogwaardige materialen, een nauwe samenwerking met leidende instituten en universiteiten en omvangrijke kwaliteitscontroles maken het product zo bijzonder. De afzuigkappen van berbel werken met een speciaal ontwikkelde en geoctrooieerde technologie, het berbel principe. De afzuigkappen van berbel zijn daarom zachter, duidelijk efficiënter en energiezuiniger. Ze zijn eenvoudiger te reinigen en hebben in bedrijf geen zuigkrachtverlies, in tegenstelling tot de gebruikelijke afzuigkappen. Om de keukenlucht te reinigen gebruikt het wereldwijd actieve bedrijf de centrifugale kracht en scheidt zo de vetdeeltjes van de lucht. Een echte innovatie in de luchtafvoertechniek voor keukens.

Alle berbel afzuigkappen zijn 'made in Germany' en worden in het bedrijf in Rheine/Westfalen ontwikkeld, gecontroleerd, gemonteerd, verpakt en van daaruit wereldwijd geëxporteerd. Met de bouw van een nieuw logistiek centrum vergroot berbel de productie- en magazijnruimte op de vestigingslocatie. En ook in de toekomst wordt er verder in de standplaats geïnvesteerd, ‘want voor ons is Noordrijn-Westfalen de beste vestigingslocatie in Duitsland’, aldus ir. Peter Ahlmer, directeur van berbel Ablufttechnik GmbH.