Downline Performance krijgt de Red Dot Award

De Downline Performance werd door de Red Dot jury bekroond in twee categorieën.
Downline Performance krijgt de Red Dot Award

De afzuigspecialist berbel uit Rheine in Westfalen heeft dit jaar opnieuw twee onderscheidingen van de Red Dot Award jury ontvangen. Producten die over een uitstekende designkwaliteit beschikken, worden gehonoreerd en mogen het aandachttrekkende en internationaal befaamde Red Dot-winnaarslabel dragen. Slimme en innovatieve producten waren de focus van de wedstrijd van dit jaar.

De vakjury van de Red Dot Award, de begeerde, internationaal erkende onderscheiding voor uitstekende designkwaliteit, heeft opnieuw een berbel afzuigkap onderscheiden. berbel Downline Performance met het regeneratieve permalyt® filter werd door de juryleden van de Red Dot Award bekroond in de categorieën “winner“ en “innovative product”. De “Red Dot“ is het begeerde kwaliteitskeurmerk voor producten met een hoge ontwerpkwaliteit.

“Vooral de onderscheiding “innovative product”“ in het kader van Red Dot voor onze Downline Performance met het onderhoudsvrije permalyt® -filtersysteem maakt ons erg trots. Met de Downline familie bieden wij niet alleen belangrijke designobjecten voor de keuken, maar ook de hoogste dampopvang en de beste luchtzuivering met het gepatenteerde berbel principe. Onze trogventilatoren met de berbel afscheiderinstallatie staan voor een gelijkblijvend sterke vetafscheiding bij gelijktijdig lagere energiebehoefte”, benadrukt berbel directeur Karl von Bodelschwingh en is met het hele Berbel team verheugd over de onderscheiding.

Het recept voor de beste lucht
Het zelf regenererende en onderhoudsvrije berbel permalyt® filter is sinds januari 2021 nieuw in de Downline-familie. Het filtersysteem zet onaangename geurtjes in de keuken betrouwbaar en permanent om in schone lucht. De filtermatten van de berbel permalyt® -filters zijn gemaakt van speciale actieve koolstof, die twee werkingswijzen mogelijk maakt. Bij normaal bedrijf gebruik de filtermatten doorstroomd en absorberen de geuren. Het geurbindend vermogen bedraagt tot 97 procent. Na een bepaald aantal bedrijfsuren begint het regeneratieproces in het gesloten filtersysteem. Een thermo katalytisch proces neutraliseert de geuren met behulp van een katalysator. Het eerste recirculatiefiltersysteem dat zichzelf regenereert - industriële techniek voor het huishouden - onderhoudsvrij - van berbel, de specialist voor afzuigkappen.