berbel bedrijfsinformatie

berbel reageert op de dalende vraag in de bouwsector, investeert in de toekomst en in verdere productontwikkelingen
berbel bedrijfsinformatie

Rheine, augustus 2023 - berbel Ablufttechnik GmbH, een volle dochteronderneming van de Zwitserse WESCO-Groep, heeft in dit lopende jaar te maken met een aanzienlijke omzetdaling, na een sterke omzetgroei in voorgaande jaren. Zoals bekend, heeft de huidige economische situatie geleid tot een scherpe daling van projecten in de bouwsector. Dit heeft ook gevolgen voor de woningbouw in het hogere segment en dus voor de vraag naar inbouwkeukens en elektrische apparaten. Er is sprake van een opmerkelijke procentuele daling met dubbele cijfers. “We hebben te maken met een aanzienlijke daling van de vraag en we verwachten niet dat de markt zich op korte termijn zal herstellen. We denken dat de crisis in de bouw nog wel even zal aanhouden,” zegt Karl von Bodelschwingh, CEO van berbel, over de huidige economische situatie in de sector.


berbel reageert hierop met enkele noodzakelijke maatregelen. Deze omvatten procesverbeteringen en kostenbesparingen, even als gedwongen ontslagen. “Dit zijn moeilijke beslissingen, want veel van de medewerkers op wie dit betrekking heeft, maakten langere tijd deel uit van de berbel-familie. Samen hebben we geweldige successen bereikt. Helaas zijn deze maatregelen voor berbel de enige manier om goed door deze uitdagende periode te komen en sneller te kunnen inspelen op toekomstige ontwikkelingen”, voegt Karl von Bodelschwingh toe en benadrukt: “Onze Zwitserse moedermaatschappij staat volledig achter berbel en ondersteunt de strategie van de onderneming als fabrikant van premiumproducten en als betrouwbare partner voor de handel.” 
berbel blijft investeren in de toekomst. Daarbij gaat het om productontwikkelingen, waarbij de wensen van de klant centraal staan. In de herfst pakt berbel weer groots uit en presenteert op de area30 een nieuw premium product aan zijn klanten en partners. Voor de herfst van 2024 zijn nog meer producten gepland, die de leidende marktpositie van berbel zullen versterken en consolideren.