BERBEL VIERT DE OPENING VAN HET NIEUWE LOGISTIEKE CENTRUM

De vestiging in Rheine versterken om banen in de regio veilig te stellen - berbel investeert in de toekomst.
BERBEL VIERT DE OPENING VAN HET NIEUWE LOGISTIEKE CENTRUM

Rheine, 17 juni 2016 - Samen met de burgemeester van de stad Rheine, Dr. Peter Lüttmann, Werner Stegemann (Wirtschaftsvereinigung Steinfurt e.V.), vertegenwoordigers van de regionale stadmarketing Dr. Manfred Jansen en Thomas Knur (EWG Rheine mbH) en de leidinggevende architect ir. Ulrich Borowski opende directeur Peter Ahlmer vanochtend het nieuwe logistieke centrum van berbel. Tot de gasten behoorden ook de directeur en de eigenaren van het Zwitserse moederbedrijf, WESCO AG, Erling Boller en Beat Ernst.

‘De vestiging in Rheine versterken en banen in de regio veilig stellen is een van onze doelen en de sleutel tot ons verdere succes’, aldus ir. Peter Ahlmer voor de verzamelde gasten en het personeel van berbel. Om ook in de toekomst concurrerend te blijven, is er in slechts 6 maanden een nieuw logistiek centrum gebouwd met een volume van rond 5.200 m³ op het bedrijfsterrein in Rheine. Dit verhoogt de capaciteit van het goederenverkeer met het oog op verdere groei en de dagelijkse levering van berbel afzuigkappen bij klanten.
Sinds meer dan vijftien jaar is het bedrijf berbel Ablufttechnik GmbH in deze regio gevestigd. Alle berbel afzuigkappen zijn 'made in Germany' en worden in het bedrijf in Rheine/Westfalen ontwikkeld, gecontroleerd, gemonteerd, verpakt, geleverd en van daaruit wereldwijd geëxporteerd. Met de bouw van het nieuwe logistieke centrum is het productie- en magazijnoppervlak in de vestiging uitgebreid tot in totaal 6.000 m². De opslagcapaciteit is daarmee tot in totaal 2.730 pallets gegroeid. Berbel investeert nog meer in de vestiging en verzet daarmee de bakens voor nog meer expansie in de toekomst. Uitbreiding van de hal is door een vooruitdenkende planning en de voorzieningen in het gebouw probleemloos mogelijk.

Burgemeester Dr. Peter Lüttmann zegt in zijn begroeting: ‘Met berbel Ablufttechnik GmbH hebben we op de standplaats Rheine in de waarste zin van het woord een uitstekend bedrijf. De opening van het nieuwe logistieke centrum is een duidelijke keuze voor de vestigingsplaats Rheine en een heldere visie voor de toekomst! Waar berbel Ablufttechnik is, waait een frisse wind!’

Daarover Peter Ahlmer: ‘Het groeiende succes en de gerelateerde uitbreiding van onze fabriek op de locatie in Rheine maken me trots’. Hij bedankte in zijn toespraak de aanwezigen met zeer persoonlijke woorden. ‘We hebben allemaal samen met ongelooflijk veel energie aan het succes van berbel gewerkt. Sommigen van jullie begeleiden ons al vanaf het begin en konden de ontwikkeling van een paar kantoorcontainers in de hal hiernaast tot de inwijding van dit nieuwe logistieke centrum live meemaken. Zo’n snelle groei is niet vanzelfsprekend en vereist veel inzet van iedereen.’