HOOFDVRIJE KAP SMARTLINE WINT PRIJS

Red Dot Design Award 2017 – opnieuw een onderscheiding voor een berbel product
HOOFDVRIJE KAP SMARTLINE WINT PRIJS

Rheine, april 2017 -

Na 2015 behoort berbel opnieuw tot de winnaars in de categorie productdesign. De hoofdvrije kap Smartline werd met de Red Dot Design Award 2017 onderscheiden. Al bij de marktinvoering werd de Smartline met de ICONIC AWARDS 2017 INTERIOR INNOVATION selection onderscheiden van de Raad voor Vormgeving van de German Design Council. Deze onderscheiding met de Red Dot Design Award bevestigt weer de hoge kwaliteits- en designeisen, die berbel aan zijn afzuigkappen stelt.Het moderne, rechtlijnige design van de Smartline, gecombineerd met de hoogste technische standaards kon de 39-koppige jury van de Red Dot Awards overtuigen. Deze geeft zijn kwaliteitskeurmerk alleen aan producten die zich door hun goede vormgeving van de rest van de producten op de markt onderscheiden.


Opnieuw stamt het innovatieve design van de winnaars van de hand van het Keulse designbureau Studio Ambrozus. De samenwerking van berbel met Stefan Ambrozus en zijn team is sinds jaren zeer geslaagd.
De onderscheiden Smartline, die sinds december 2016 op de markt is, is de ‘perfecte symbiose van functionaliteit en esthetiek’, aldus designer Stefan Ambrozus. Voor de designer is de Smartline ‘door de combinatie van een sierlijke corpus en markante voorkant een echte persoonlijkheid.’ De gereduceerde look van de recirculatiekap zonder schacht geeft meer planningsruimte in de keuken, maar zet evenzeer maatstaven in de vormgeving.


De Smartline overtuigt van buiten met het mat zwarte stalen oppervlak met afgeronde randen. Binnenin is de vertrouwde, energiezuinige berbel recirculatietechniek te vinden: Twee aanvullende Capillar Traps en het berbel actiefkoolfilter zorgen volgens het berbel principe voor de beste luchtreiniging bij het koken, bakken en smoren. Dankzij de voor patent aangemelde BackFlow-technologie wordt de vorming van condens op de corpus voorkomen en de kooklucht efficiënt opgenomen.

De ingebouwde EC-motor loopt ongebruikelijk zacht en is toch extreem krachtig. Twee energiebesparende led-lampenlijsten zorgen voor een licht dat niet verblindt. Het bedieningsveld met toetsen valt niet op en is intuïtief te bedienen. De in vorm perfecte berbel Smartline voldoet aan de eisen van een tijdloos design.