Top cijfers voor berbel in het headless afzuigkap segment

Stiftung Warentest testte 18 afzuigkappen in recirculatiestand.
Top cijfers voor berbel in het headless afzuigkap segment

De Ergoline 2 van berbel is de beste in het verwijderen van vet en geurtjes
Het tijdloze, afgeschuinde design, gekoppeld aan technische verfijningen voor een maximale efficiëntie bij het opvangen van dampen, maken deze afzuigkap een echte allrounder. De Ergoline 2 afzuigkap past perfect in een hoogwaardige keukeninrichting. De gepatenteerde BackFlow-technologie filtert effectief kook- en braaddampen uit de lucht en voorkomt condensvorming op het oppervlak. In de geurverwij-deringstest bleek het berbel, met actieve kool gevulde, geurfilter uitstekend te werken: “Na slechts 30 minuten waren er nog maar enkele geurmoleculen in de lucht meetbaar. Dit is bijna net zo effectief als de werking met luchtafvoer“, aldus de redactie en ze voegt eraan toe: “Recirculatiekappen hebben daarom regelmatig nieuwe geurfilters nodig. berbel verkoopt het actieve kool navulpak voor 71 euro. Afhankelijk van het gebruik, zal dit twee tot drie jaar meegaan.“ Concurrerende producten zijn in vergelijking vele malen duurder, omdat de actieve koolfilters al na twee tot zes maanden vervangen moeten worden.

Resultaat
Van de 18 geteste afzuigkappen kregen slechts 5 duurdere modellen het testresultaat goed voor het verwijderen van vet en geuren. “In de test, overtuigden slechts vijf kappen met een goede filtratie. Over het geheel genomen komt de dure berbel als beste uit de bus tegen vet en geuren“, bevestigt de Stiftung Warentest in haar uitgave 3/21. Ook bij het op een na belangrijkste criterium, geluid, is berbel koploper. 

berbel afzuigkappen zijn de perfecte metgezellen voor in de keuken
berbel heeft al verschillende designprijzen gewonnen voor haar headless kappen.De afzuigkappen van de Ergoline 2 familie zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten en kunnen in iedere keukensituatie ingepland worden. De ergonomisch ontworpen vorm biedt absolute bewegingsvrijheid tijdens het koken. De gepatenteerde technologie van het berbel principe, dat kook- en braaddampen elimineert door de centrifugale kracht en zonder gebruik te maken van conventionele vetfilters, maakt berbel afzuigkappen tot de perfecte partners voor elke keukenliefhebber. Noot van de redactie: “berbel werkt zonder klassieke vetfilters. De kap zuigt de dampen door een smalle opening aan, versnelt de lucht en leidt ze om. De daardoor ontstane centrifugale kracht drijft de vetdeeltjes uit de lucht. De olie landt in twee opvangbakken en een zeef.“

Conclusie
De ventilatie-expert berbel uit Rheine in Westfalen heeft de beste beoordeling behaald in het segment van de headless afzuigkappen. De uitstekende prestaties op het gebied van duurzaamheid - laag stroomverbruik, geringe geluidsontwikkeling, alsmede veiligheid en vakmanschap - onderstrepen de goede onderscheiding. “Goede recirculatiekappen zijn duur. Over het geheel genomen, elimineert de schuine kap het beste. Ergoline 2, BKH 90 EG-2 van berbel elimineert vet en geurtjes het beste“, aldus de redactie van Stiftung Warentest.

Tip: Absoluut onderhoudsvrij met de berbel permalyt®-filter 
berbel biedt een zelf regenererend en onderhoudsvrij filter aan. Het zet onaangename geurtjes in de keuken betrouwbaar en permanent om in schone lucht, zonder dat er onderhoud nodig is. De filtermatten van de berbel permalyt® -filters bestaan uit een speciale actieve kool. Het geurbindend vermogen bedraagt tot 97 procent. Een thermo-katalytisch proces neutraliseert de geuren met behulp van een katalysator.