AFZUIGKAPPEN: AFVOERLUCHT OF RECIRCULATIE?
HET LIEFST ALLEBEI!

De keuze van de juiste bedrijfsmodus van uw afzuigkap hoeft geen principiële keuze te worden tussen recirculatie en luchtafvoer. Met berbel EcoSwitch heeft u de vrije keuze. Blijf flexibel en combineer met energiebesparend hybride-bedrijf het beste van beide bedrijfsmodi - ziet u maar wat op dat moment uw individuele behoeftes en de weer- en kooksituatie zijn. Hoe deze technologie functioneert en welke unieke voordelen u met berbel EcoSwitch heeft, ontdekt u hier. Uiteraard hebben we ook alle wetenswaardigheden rondom luchtafvoer en recirculatiemodus voor u samengesteld.

For the display of YouTube videos it is necessary that you accept marketing cookies. Further information can be found in our privacy policy. Manage cookie settings

TWEE IN EEN met berbel EcoSwitch

Geniet van het beste van beide bedrijfsmodi. Hoor meer in onze video over de voordelen van de berbel EcoSwitch-technologie die een flexibel wisselen tussen recirculatie en luchtafvoer mogelijk maakt. Deel deze video met vrienden.

Deel deze video met vrienden.

EcoSwitch - MAXIMALE FLEXIBILITEIT

Met berbel EcoSwitch profiteert u van de voordelen van beide bedrijfsmodi. In de winter raadt berbel de energiebesparende recirculatiemodus aan. De lucht wordt door een hybridefilter van luchtjes bevrijd en teruggevoerd in de ruimte. Zo blijft de warme kamerlucht binnen en verspilt u geen waardevolle energie.De afvoermodus komt in het spel als er iets aangebrand is, of als er bijzonder veel kookdamp ontstaat. Met een druk op de knop verbant u de ontstane rook of het vocht van de keuken naar buiten. Dat zijn de beste argumenten van berbel!Het EcoSwitch-systeem bestaat uit de volgende componenten:1. Afzuigkap van berbel met EcoSwitch2. berbel muurdoorvoer voor een geïsoleerde afsluiting van het luchtafvoerkanaal3. berbel hybridefilter voor een geurbinding van 97% in recirculatiemodus

RECIRCULATIE

De recirculatiemodus is bijzonder energiezuinig. Er hoeft geen lucht aangevoerd te worden en de warme kamerlucht hoeft niet naar buiten. Bovendien wordt recirculatie overal gebruikt waar een muurdoorvoer voor een luchtafvoerkanaal niet mogelijk is, zoals in huurhuizen, oude huizen of bij te ingewikkelde luchtafvoerkanalen.

Bij de keuze van een recirculatiekap is vooral de kwaliteit van het recirculatiefilter belangrijk - want alleen een krachtig recirculatiefilter ontdoet de lucht voldoende van lastige geurtjes.

Met het recirculatiefilter van berbel met een extra groot oppervlak en tot 4 kg actiefkool neemt u het zekere voor het onzekere. Het sterke recirculatiefilter van berbel bereikt tot 97% binding van geuren en ligt daarmee praktisch bij de waarde van een kap met luchtafvoer. Een ander voordeel van deze efficiënte luchtreiniging met een berbel recirculatiefilter zijn de lage onderhoudskosten. Een vervanging van de actiefkool is afhankelijk van de kookintensiteit pas na 2-3 jaar nodig. Daar zijn de voordelige navulpakken voor. De filterbehuizing blijft behouden en alleen de actiefkool wordt vervangen. Dat is goed voor de huishoudkas en ook voor het milieu.

Voor visliefhebbers bieden we een bijzonder voorbehandelde actiefkool, die intensieve visgeuren beter neutraliseert. Wie veel waarde hecht aan comfort en tegelijkertijd een even hoge geurbinding wenst, raden we het onderhoudsvrije recirculatiefilter van permalyt® aan.

LUCHTAFVOER

Moderne luchtafvoertechniek is een krachtige manier om gebruikte keukenlucht af te voeren. Want samen met dit alles worden ook vocht en rook volledig naar buiten getransporteerd. 

Bij luchtafvoer dient vooral op een geïsoleerde afsluiting van het luchtafvoerkanaal gelet te worden, om tochten en verlies van warmte tot een minimum te beperken. Hierbij raden we het gebruik van een geïsoleerde muurdoorvoer van berbel aan, die automatisch bij gebruik van de afzuigkap opengaat en daarna weer sluit. Daardoor kan tot 50% op energie bespaard worden. Er kan nog meer energie bespaard worden met onze EcoSwitch-technologie, die een handige omschakeling tussen recirculatie- en afvoermodus mogelijk maakt. De berbel luchtafvoertechniek met de berbel muurdoorvoer wordt aanbevolen voor nieuwe huizen, voor de latere inbouw in oude huizen, of als effciëntieverhoging in bestaande keukens.

Het wordt vaak verondersteld, maar er bestaat geen wettelijk verbod op afzuigkappen in passiefhuizen of laag-energie-huizen. Er is alleen genoeg toevoerlucht, bijv. via een geopend venster of via andere oplossingen nodig, die afgestemd moet zijn op het aanwezige ventilatiesysteem voor de woonruimtes. Ook voor passief- of laag-energie-huizen is de EcoSwitch-technologie aanbevolen als alternatief voor een pure luchtafvoermodus, om luchtafvoer alleen te gebruiken als de kooksituatie dit vereist.

Voor het gebruik van een kap met luchtafvoer gecombineerd met een open haard, of ander open vuur, zijn extra veiligheidsaccessoires vereist. Vraag in dit geval uw schoorsteenveger.