VERANDERING IN DE BERBELDIRECTIE

Peter Ahlmer verlaat de directie, Karl von Bodelschwingh volgt hem op.
VERANDERING IN DE BERBELDIRECTIE

Rheine, 31 januari 2019 -Peter Ahlmer verlaat eind maart 2019 als CEO op eigen wens het bedrijf berbel Ablufttechnik GmbH en homeier Küchentechnik GmbH. Na tien jaar in de directie van berbel zal hij zich weer meer met zijn eigen bedrijf bezighouden, 3defacto GmbH. 
Karl von Bodelschwingh, eerder COO/directeur van Schleich GmbH, Schwäbisch Gmünd, was van 1995 tot 2011 in diverse zakelijke velden als leidinggevende actief voor de BSH Gruppe. Hij zal vanaf april 2019 de positie als directeur bij berbel Ablufttechnik GmbH en homeier Küchentechnik GmbH op zich nemen. ‘berbel heeft zich de afgelopen jaren tot een succesvol, dynamisch en innovatief bedrijf ontwikkeld. Ik verheug me daarop voort te borduren’, zegt Karl von Bodelschwingh. ‘Met Karl von Bodelschwingh hebben we een deskundige nieuwe directeur gevonden, die weet hoe hij dit bedrijf voort moet zetten en er tegelijkertijd nieuwe energie inbrengen’, aldus Peter Ahlmer.  
 
 

Met de nieuwe bezetting van de directie komt de succesvolle samenwerking met Peter Ahlmer in een nieuwe fase. Dankzij de deskundigheid van 3defacto is Peter Ahlmer vele jaren geleden als productontwikkelaar naar berbel gekomen. Sinds zijn benoeming tot directeur in het voorjaar van 2009 is het hem gelukt de marktpositie van berbel in Duitsland zeer dynamisch tot een leidende afzuigkappenproducent in het premiumsegment te maken. ‘De altijd persoonlijke band met het verkoopteam, de ongelooflijk loyale en betrouwbare speciaalzaken, het goede contact met de vakpers, met de leveranciers en de vele andere zakenpartners hebben een prettige en professionele samenwerking mogelijk gemaakt’, aldus Peter Ahlmer.

Al in het jaar 2012 begeleidde Peter Ahlmer met succes de wissel van het bedrijf naar de WESCO-groep in Zwitserland. ‘Zijn doelen en succesprognoses, die dan zelfs duidelijk overtroffen werden, hebben ons destijds tot de acquisitie van het bedrijf berbel bewogen’, aldus Beat Ernst, directeur van de WESCO AG. ‘We danken Peter Ahlmer en wensen hem op zijn verdere weg met 3defacto veel succes.’ Als deskundige en ervaren adviseur blijft Peter Ahlmer berbel Ablufttechnik GmbH terzijde staan.