berbel wint Red Dot Award 2022 met Downline Infinity - kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem

berbel wint met de Downline Infinity 3e Award
berbel wint Red Dot Award 2022 met Downline Infinity - kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem

De beste materialen, innovatieve technologie en ‘Made in Germany’- expertise komen samen in de berbel fabriek in Rheine, Westfalen. Sinds 2001 ontwikkelt, produceert en verkoopt berbel afzuigsystemen, die de afgelopen jaren al meerdere malen in de prijzen zijn gevallen. Voor het uitstekende design en de uitmuntende functionaliteit van haar nieuwste inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging, de Downline Infinity, ontvangt berbel nu de Red Dot Product Design Award 2022. De Red Dot: best of the best wordt toegekend aan baanbrekend design en is de hoogste onderscheiding in de branche. berbel is trots met het winnen van deze award. Het is de derde in rij voor de nieuwe Downline Infinity. Eerder wist berbel ook de Iconic Award 2022 en de Kitchen Innovation Award 2022 in de wacht te slepen.

‘De Downline Infinity is de perfecte oplossing voor kookliefhebbers, die zich in alle opzichten in de keuken willen ontwikkelen. Met een extra grote kookplaat, intuïtieve bediening en onze innovatieve ideeën ten aanzien van kookafzuiging is de basis gelegd voor meer creativiteit in de keuken’, aldus Karl von Bodelschwingh, CEO berbel. Met een breedte van 900 mm en een diepte van 550 mm beschikt de Downline Infinity over de ideale afmeting voor grote pannen. Daarnaast biedt de Infinity de beste luchtzuivering,direct bij de kookplaat. Op aanvraag is de kookplaatafzuiging ook verkrijgbaar met een zelfreinigend permalyt® filter. Ook is, naast de intuïtieve touch-bediening, een draaiknopbediening mogelijk. Beiden zorgen voor veel plezier. Individuele instellingen zorgen ervoor, dat er ontspannen gekookt kan worden met een geslaagd gerecht als resultaat: het display op de kookplaat toont namelijk alleen, wat er op dat moment op de kookplaat gebeurt. ‘Deze nieuwe inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging is een grote wens geweest. Dat we nu met de Downline Infinity ook nog een Red Dot - best of the best hebben gewonnen, vervult me met trots,’ voegt von Bodelschwingh eraan toe.


De Downline Infinity heeft een modern en elegant design en maakt van de keuken een echte blikvanger. De strakke lijnen en het elegante oppervlak passen perfect in elk keukenontwerp en zijn ideaal voor inbouw in het kookeiland.


De Infinity is uitgerust met een krachtig en energiezuinig ventilatieconcept. Eén enkele ventilator en een aerodynamische afscheidingsunit zorgen voor constante zuigkracht – natuurlijk met behulp van het revolutionaire berbel-principe; afzuigtechnologie zonder vetfilter. Via het instroomrooster met schuin geplaatste geleiders worden geurtjes en dampen betrouwbaar afgezogen. berbel biedt gepatenteerde techniek op het hoogste niveau.


De uitreiking van de Red Dot Award 2022 vindt plaats in het Alto-Theater in Essen op 20 juni 2022.


berbel Ablufttechnik GmbH is een internationaal opererende onderneming met hoofdvestiging in Rheine, die sinds 2001 afzuigkappen, kookplaatafzuigingen en kookplaten ontwikkelt, produceert en op de markt brengt. In de keukenbranche is berbel een gevestigde naam door het gepatenteerde berbel principe: de berbel kookafzuigingen gebruiken de centrifugale kracht om vet af te scheiden, zodat er geen vetfilter nodig is. Dit zorgt voor een zeer efficiënte afzuiging en een continu hoge mate van vetafscheiding ten opzichte van traditionele systemen met vetfilters. Geen storend geluid, geen verlies aan zuigkracht en zeer eenvoudig te reinigen: openklappen, uitvegen – schoon. Innovatieve techniek, hoogwaardige materialen, eigen onderzoek, uitgebreide kwaliteitscontroles en creatief design staan garant voor het berbel motto “Made in Germany”. Design dat fascineert én inspireert.