Gestoofde venkel...

...met hummus
Gestoofde venkel...

We hebben enkele geweldige gerechten voor u bereid op onze Downline Infinity kookplaatafzuiging. De revolutionaire Downline Infinity combineert twee geweldige apparaten: een flexibele inductiekookplaat en een krachtige werkbladafzuiging voor geurvrij koken. Je kunt je verheugen op heerlijke recepten.

Vandaag inspireren wij je met een leuke vegetarisch recept met heerlijke venkel.

Deze manier om venkel klaar te maken is ongelooflijk lekker . De aromatische kruiden en het sinaasappelsap geven er een heel eigen smaak aan. Samen met hummus is het net een gedicht.


Ingrediënten voor 2 personen:
2 venkelknollen
400 g kikkererwten uit blik
1 citroen
1 teentje knoflook
2-3 tl tahin (sesampasta)
1/4 bis 1/2 tl komijn
1 sinaasappel
1/4 tl venkelsaad
1/4 tl koriandersaat
1 steranijs
1-2 tl ahornsiroop
ongeveer 100 ml groentebouillon of water
  zout
  gemalen peper
  olijfolieToebereiding:

Stap 1

Was de venkel goed, snijd ze langs de lange zijde doormidden en in dikke repen. Verwijder van tevoren het groen van de venkel en leg dat terzijde.

Stap 2

Was de kikkererwten in een zeef. Houd 20 kikkererwten apart en doe de rest in een mixer. Pers de citroen en voeg de helft van het sap toe aan de kikkererwten. Pel de knoflook, snijd deze in kleine stukjes en voeg ze eveneens toe. Voeg tahin en komijn toe en kruid met zout en peper. Doe een beetje water in de mixer en pureer de kikkererwten zo lang tot er een gladde, romige hummus ontstaat. Dat kan best wel 2-3 minuten duren. Voeg indien noodzakelijk nog wat water toe. Proef ten slotte opnieuw en voeg indien nodig nog een beetje citroensap toe.

Stap 3

Verhit wat olijfolie in een pan en bak de repen venkel aan beide zijden goed aan tot ze een mooie kleur hebben. Pers de sinaasappel en blus daarmee de repen gebakken venkel. Voeg ahornsiroop, venkel- en korianderzaad en steranijs toe, kruid met zout en peper en giet de groentebouillon erbij. Doe eveneens de apart gezette kikkererwten erbij. Doe een deksel erop en houd het lichtjes aan de kook tot de venkel zacht is. Voeg indien noodzakelijk nog wat vocht toe. Het vocht moet uiteindelijke flink zijn ingekookt, zodat er een saus ontstaat.

Stap 4

Verdeel de hummus op een bord en leg de venkel met kikkererwten erbij. Doe er een beetje van de saus bij en besprenkel het met een forse scheut olijfolie.


Heerlijk pitabrood past er het beste bij.
Eet smakelijk!