Djuvec...

...heerlijke rijst met vlees en paprika
Djuvec...

berbel zorgt niet alleen voor schone lucht. Met berbel wordt er gekookt, bijvoorbeeld op onze meervoudig bekroonde Downline Infinity. Tijdens het koken worden alle bak- en kookluchtjes direct bij de kookplaat opgevangen.Vandaag hebben we iets heel speciaals voor u voorbereid met de Downline Infinity. U mag zich verheugen op heerlijke recepten om uit te proberen. berbel goes cooking gaar de volgende rond in. En wel met een rijst-vleesgerecht.

Djuvec is een populair gerecht in Servië, de Balkan en ook in Oostenrijk. Er zijn waarschijnlijk vergelijkbare gerechten in veel andere landen. Het is een eenvoudige en voordelige maaltijd die heerlijk smaakt.


Probeer het eens!


Ingrediënten voor 4 personen:
500 g varkensnek (of varkensschouder)
300 g jasmijnrijst
600 ml groente- of gevogeltebouillon
2 uien
3 knoflookteentjes
2 rode paprika’s
2 laurierblaadjes
3 tl paprikapoeder (zoet)
1 tl komijn
snufje zout en gemalen peper
naar wensl 1 el tomatenpuree
wat peterselie voor de garnering

Toebereiding:

Stap 1

Was de paprika’s en pel de uien en knoflook. Snijd de uien in kleine blokjes. Hak de knoflook grof. Halveer de paprika’s en verwijder de witte zaadlijsten. Snijd ze vervolgens in kleine blokjes. Snijd het vlees in niet te grote blokjes (ongeveer 2x2 cm). 

Stap 2

Verwarm een pan met olijfolie op het fornuis. Voeg het vlees toe en bak het aan alle kanten bruin. Leg het vervolgens op een bord. Doe de uien in de pan en laat ze langzaam gedurende 10-15 minuten karamelliseren op een laag tot middelhoog vuur. Voeg dan de paprika toe. Omroeren en fruiten. Maal ondertussen de komijn fijn in een vijzel. Voeg de knoflook toe aan de pan en breng het geheel op smaak met komijn- en paprikapoeder. Voeg dan de laurierblaadjes toe en roer het geheel goed om. Doe het vlees met de sappen terug in de pan en blus af met bouillon. Breng het geheel ten slotte op smaak met peper en zout en laat alles met gesloten deksel ongeveer 30 minuten sudderen.

Stap 3

Was de rijst. Was ook de peterselie en dep deze vervolgens droog. Haal de blaadjes van de stelen en hak de blaadjes fijn. Voeg na 30 minuten de rijst toe aan de pan en roer de rijst goed door. Laat het geheel vervolgens op een laag vuur ongeveer 20 minuten sudderen met het deksel erop tot de rijst gaar is. Voeg indien nodig een beetje water toe.

Stap 4

Dien de djuvec in diepe borden op, garneer met peterselie en smullen maar! Een groene salade past er perfect bij. Eet smakelijk!