Tagliatelle...

...met gebakken zalm en spinazie
Tagliatelle...

Voor het kerstseizoen hebben we enkele geweldige gerechten voor u bereid op onze Downline Infinity kookplaatafzuiging. De revolutionaire Downline Infinity combineert twee geweldige apparaten: een flexibele inductiekookplaat en een krachtige werkbladafzuiging voor geurvrij koken.

Je kunt je verheugen op heerlijke recepten.

Vandaag beginnen we met een heerlijke pasta met spinazie en zalm.

De beste pastagerechten zijn meestal die, die weinig maar goede ingrediënten bevatten.


In plaats van tagliatelle kan je natuurlijk ook andere pastasoorten gebruiken.


Ingrediënten voor 2 personen:
1-2 sjalotten (al naar gelang grootte)
1 teentje knoflook
300g zalmfilet zonder huid 
250g spinazie
2 tl pijnboompitten
300g tagliatelle 
250ml room (bij voorkeur 32% et)
1 citroen
  zout
  gemalen peper
  olijfolie om te bakken

Toebereiding:

Stap 1

Schil de sjalot en knoflookteen. Snijd de sjalot en knoflookteen in kleine stukjes. Snijd de zalmfilet in blokjes die ongeveer zo breed als een duim zijn. Was de spinazie en maak deze goed droog. Bak de pijnboompitten lichtjes aan in een pan zonder olie en zet ze apart.

Stap 2

Zet een pan water voor de pasta op, voeg flink wat zout toe en kook de tagliatelle al dente volgens de instructie op de verpakking. Verhit wat olijfolie in een pan. Bak de zalm aan alle kanten op een hoog vuur aan, haal ze direct weer uit de pan en leg ze terzijde.

Stap 3

Doe nog een scheut olijfolie in dezelfde pan en fruit de sjalotjes en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens room toe en laat die inkoken tot deze enigszins een dikke vloeistof is. Voeg wat geraspte citroenschil en een flinke scheut citroensap toe. Kruid met zout en peper. Doe de spinazie in de saus en meng lichtjes. Doe vervolgens de zalm weer in de pan.

Stap 4

Giet de pasta af, hou een beetje kookwater achter om misschien bij de saus te doen. Voeg de tagliatelle direct toe aan de saus en meng alles. Indien nodig kan je wat kookwater toevoegen.Dien de pasta op in diepe borden en garneer met pijnboompitten.Eet smakelijk!