Groene asperges...

...met citroen-parmezaanse spaghetti
Groene asperges...

berbel zorgt niet alleen voor schone lucht. Met berbel wordt ook gekookt. Zoals bijvoorbeeld op onze comfortabele berbel Panoramakookplaat met geïntegreerde afzuigkapbediening. Tijdens het koken worden alle bak- en kookluchtjes opgevangen.Vandaag hebben we op de berbel panoramakookplaat iets heel bijzonders voorbereid. Je kunt je verheugen op heerlijke recepten. Vandaag beginnen we met een vegetarisch gerecht.

De beste pastagerechten zijn meestal die, die weinig maar goede ingrediënten bevatten.


In plaats van spaghetti kan je natuurlijk ook andere pastasoorten gebruiken.


Ingrediënten voor 2 personen:
1 teentje knoflook
1 el olijfolie
250ml groentebouillon
1 biologische citroen, sap en geraspte schil
400g groene asperges
250g spahetti
75g parmezaan, geraspt

Toebereiding:

Stap 1

Pel en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote pan en fruit de knoflook 2 minuten. Blus af met bouillon en citroensap en laat 10 minuten sudderen. 

Stap 2

Doe de fijngesneden, gewassen en voorgeblancheerde asperges in de pan. Kook ondertussen de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 3

Meng de Parmezaanse kaas en de citroenschil in een kommetje.

Stap 4

Voeg de uitgelekte spaghetti toe aan de pan. Meng op zeer laag vuur en breng op smaak met zout en peper. Strooi er Parmezaanse kaas met citroenrasp over. Garneer met pijnboompitten indien gewenst. 



Eet smakelijk!