Muurdoorvoer

ENERGIEBESPARENDE MUURDOORVOER

Technisch geraffineerd, uiterlijk aansprekend en hoogwaardig afgewerkt: De berbel muurdoorvoer is de optimale afsluiting van elke luchtafvoerleiding. Bij het inschakelen van de afzuigkap opent de muurdoorvoer automatisch en sluit ook weer vanzelf, zodra de kap niet meer in bedrijf is. Zo gaat er geen kostbare warmte uit de ruimte verloren. Voor een uitstekende temperatuur in de keuken!

Varianten

Varianten

Meer informatie over design
 Muurdoorvoer

Robuust luchtafvoersysteem

In gesloten toestand overtuigt de berbel muurdoorvoer met een uitstekende isolatiewaarde van 0,95 W/m2K – dat komt overeen met een driedubbele isolatiebeglazing of een 24 cm dikke muur met een isolatielaag van minstens 6 cm. In combinatie met berbel luchtafvoerbuizen en een berbel afzuigkap met EcoSwitch-functie kan wel 50 procent energie bespaard worden. En daarnaast blijft de lucht schoon en kunnen storende luchtjes zich niet naar andere ruimtes uitbreiden.

Meer informatie over de features
Planungshinweise
  • Inbouwmaat voor BMK-F: 325 mm
  • Inbouwmaat voor BMK-L: 325 mm; bij gebruik van een 90° bocht + 100 mm; bij gebruik van een verloopbuis van rond naar hoekig kanaal +250 mm inplannen
  • Bij gebruik van de BMK-Z met een BMK-L is de uitrustingsset raamcontactschakelaar 1002265 vereist voor de verbinding van de apparaten
  • BMK wordt motorisch aangestuurd en vereist een externe stroomtoevoer – contactdoos binnen een radius van 1 m of verlengkabel (zie aanbevolen accessoires)
  • Bij voorkeur alleen buizen met glad binnenvlak/ stijve kunststofbuizen gebruiken. Bij gebruik van flex- of spiraalbuizen ontstaan vermogensverminderende (–40 %!) luchtwervelingen. Wij adviseren bestaande flex- of spiraalbuizen te vervangen.
  • Het bevestigingsmateriaal (schroeven/pluggen) moet passend bij het gevelmateriaal apart gekocht worden.
  • De stand-by-waarde van de muurdoorvoer bedraagt ca. 0,3 watt
  • Vereiste kerngatboringen:
   BMK 150 mm Ø: min. 162 mm
   BMK 125 mm Ø: min. 137 mm
Gebruiksaanwijzing Wandkast voor afzuigsystemen

Gebruiksaanwijzing Wandkast voor afzuigsystemen
pdf – 9.82 MB

berbel BMK 150

berbel BMK 150
tif – 16.30 MB

berbel BMK 150

berbel BMK 150
tif – 16.26 MB