Veiligheid & overige luchtafvoeraccessoires

Met zekerheid lekker koken

Om ervoor te zorgen dat er niets aanbrandt in de keuken, heeft berbel bij zijn afzuigkappen en luchtafvoer bij het kookveld veel accessoires voor recirculatie- en luchtafvoeroplossingen. Daartoe behoren berbel radiografische raamcontactschakelaars, instelkleppen en andere componenten. Ze zorgen ervoor dat u met zekerheid goed kunt koken.

Afzuigkappen in afvoermodus hebben voldoende luchttoevoer nodig. Bestaat er in de ruimte met een open keuken een open haard, raadpleeg dan de schoorsteenveger over de bouwkundige eisen en eventueel benodigde veiligheidsaccessoires.

Bij een gecontroleerde woonruimteventilatie moet de installateur van de ventilator de interactie tussen afzuigkap en gecontroleerde luchttoevoer afstemmen. Hierbij is een uitvoerig advies door een deskundige in de planningsfase vereist. Een bouwkundig eenvoudig uitvoerbaar alternatief is het gebruik van een afzuigkap in recirculatiebedrijf.

Raamcontactschakelaar bT, draadloos

Raamcontactschakelaar bT, draadloos

Geregelde toevoer van verse lucht in verbinding met uw afzuigkap. Om te voorkomen dat u in het donker komt te staan, blijft het licht van de afzuigkap separaat schakelbaar!

Raamcontactschakelaarset, bestaande uit:

  1. Radiografische schakelaar (ontvanger) met stopcontact
  2. Verbinding contactdoos met kap
  3. Wordt op een berbel kap aangesloten, zodat alleen de ventilator en niet de gehele stroomtoevoer (licht) onderbroken wordt
  4. Raamcontactschakelaar voor de montage aan het raam
  5. Kozijncontact voor de montage aan het kozijn

  • Raamcontactschakelaar bTronic, draadloos 1090081
  • Raamcontactschakelaar kabel 6 m 1002265

Instelklep

Instelklep

Bruikbaar als alternatief voor de berbel muurdoorvoer, bijv. bij luchtafvoer via het dak.

EcoSwitch-functie bruikbaar.

Bescherming tegen tocht & ongedierte.

Geen ontsnappen van verwarmde kamerlucht.

Bij gebruik in een verticaal verlopende buis dient er een oplossing te worden gevonden voor het condenswaterprobleem (condenswaterafscheider e.d. inbouwen).

  • Instelklep 125 1005218
  • Instelklep 150 1005219